Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Zeeland heeft 17.000 huizen met slecht energielabel

Zeeland heeft 17.000 huizen met slecht energielabel

In de provincie Zeeland staan meer dan 17.000 huizen met een slecht energielabel (E, F of G). Dat heeft de natuur- en milieuorganisatie Natuur & Milieu uitgezocht. Het kabinet wil dat vóór 2030 alle slecht geïsoleerd woningen zijn verdwenen, bijvoorbeeld door kruipruimte isolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie of dakisolatie toe te passen.

Woningen Veere het slechtst geïsoleerd

De gemeente Veere staat in de top van Nederlandse gemeenten waar nog maar weinig huizen een geregistreerd energielabel hebben. Dat komt waarschijnlijk omdat 75% van de woningen in bezit is van particuliere eigenaren. Zij hebben over het algemeen minder geïnvesteerd in isolerende maatregelen en andere duurzame verbeteringen dan woningcorporaties.

Ook in de gemeente Sluis is er nog werk aan de winkel. Daar heeft maar liefst 26% van alle woningen een slecht energielabel. De gemeenten Goes, Vlissingen, Kapelle en Middelburg tellen juist de meeste geïsoleerde huizen. Wanneer we kijken naar landelijke cijfers, staan er in ons land momenteel 3,26 miljoen huizen zonder geregistreerd energielabel. Dat is maar liefst 45% van het totaal aantal woningen in Nederland.

💬 Gratis advies