Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Isolatie sneller terugverdiend door hoge energieprijzen

Isolatie sneller terugverdiend door hoge energieprijzen

In vergelijking met het begin van 2021 is de terugverdientijd van duurzame maatregelen doorgaans 3 keer korter. Denk aan kruipruimte isolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie en dakisolatie. Dit is een gevolg van de hoge energiekosten, zo stelt de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) op basis van een onderzoek van CE Delft.

Isoleren is het beste

Om op de energierekening te besparen kunnen bewoners van slecht geïsoleerde woningen volens de NVDE het beste eerst hun huis isoleren. Door de forse stijging van de energietarieven is die investering namelijk al binnen 1 tot 6 jaar terugverdiend. Voor geïsoleerde woningen is een warmtepompen en zonneboilers interessant. Die betalen zichzelf in 2 tot 6 jaar terug met de actuele energieprijzen.

Isolatiesubsidies

Het milieuvriendelijker maken van wonen is vandaag de dag bijzonder aantrekkelijk, aldus het NVDE. Dat komt omdat het kabinet duurzame verbeteringen stimuleert met subsidies en andere voorwaarden. Ook vanuit de provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten zijn er subsidies en maatregelen beschikbaar. Daarmee worden ook inwoners geholpen die financieel minder draagkracht hebben.

Niemand in de kou

De provincie Zeeland liet eerder weten dat zij eerst zal gaan inzetten op isolatie van de bestaande woningvoorraad. Daarna worden de woningen van het gas gehaald. De NVDE juicht deze stimulering vanuit de provincie toe en laat weten dat het nu niet het moment is om diegenen die hun woning willen verduurzaming in de kou te laten staan.

💬 Gratis advies